YURTDIŞINDA YAŞAMAK İÇİN HANGİ YOLLARI İZLEMELİYİM ?

        


         Merhaba arkadaşlar son yıllarda yurtdışında yaşama isteği hepimizin neredeyse her kesimin düşünüp planladığı eylemler ve istekler arasında yer almaya başladı. Bunun başlıca sebepleri, ülkesel sorunlar malumunuz ekonomi, insan hakları, siyasi sebepler, gelecek kaygısı kısacası parasızlık onlarca saat çalışmaya rağmen ay sonunu getirememe, enflasyon vb. üretebileceğimiz ve haklı gerekçelerimiz olan yüzlerce sebeplere sahibiz.

        Aklımıza ilk önce kurtuluş olarak yurtdışı geliyor belki bir umut daha iyi olabiliriz, yarınımızı daha iyi garantiye alabiliriz gibi düşünceler içinde boğuşup kalıyoruz. Avrupa da hemen hemen hepimizin gurbetçi ailesi veya tanıdıkları olabilir, bu konu hakkında bize ilk dedikleri cümle aman sakın gelmeyin buralar eskisi gibi değil binlerce safsata konuşmalar yapıyorlar. Yok efendim havası soğuk, kötü sanki burada karnımızı geleceğimizi sıcak veya güzel 4 mevsim doyuruyor gibi konuşmalar ile caydırıcı bir havaya bürünüyorlar.  Sakın bu sözlere gelmeyin.

        Şunu bilmeliyiz tabi ki çok zorlukları var yeni bir ülke, yeni insanlar, yeni kurallar en önemlisi yeni bir dil! Böyle bir düşünce ve eyleme girme planınız var ise ilk önce gideceğiniz ülkeyi çok kesin ve net belirlemeniz gerekir. Yabancı dile kesinlikle sahip olmamız gerekiyor. Hangi ülkeye gitmeyi yaşamayı ve çalışmayı istiyorsak o ülkenin diline sahip olmak zorundayız. En basiti Avrupa'da kurtarıcı en basit dil İngilizce yer almaktadır. Şimdiden böyle bir planınız var ise yabancı dil eğitimlerinize başlamanız gerekli!


YURTDIŞINA GİTMENİN YOLLARI

1. Öğrenci Olarak Doktora, Yüksek Lisans veya Dil Öğrenme Programları

Çoğu öğrenci arkadaşımız yüksek lisans, doktora veya dil geliştirme eğitimleri adı altında yurtdışına gidip hem eğitimlerini tamamlayıp hem de çalışıp yaşayabilme imkanı bulabilir. Bu konu hakkında onlarca kurs ve eğitim programları var inceleyebilirsiniz.

2. Sponsor Bir İşveren Bulmak

Sponsor bir işveren bulmak açıkçası uzun bir süreç ama şansın yaver giderse neden olmasın çünkü binlerce örnekler mevcut. Bunun için ilk önce kendini tanıtan özellikle İngilizce bir CV hazırlaman gerekli! Avrupa da ki işveren sayfalara üye olup kendini tanıtan CV ekleyip iş başvurularını yapıp takipte kalabilirsin. Mesleğin ve yeteneklerin doğrultusunda hangi işler size hitap ediyorsa başvuruda bulunmalısınız. Kalifiyesiz bir eleman iseniz hiç sorun değil garsonluk, temizlik işleri ve benzeri iş grupları da yer almaktadır. Ülkemizde bu iş grupları ne kadar yadırganıp alt tabaka bir iş olarak gözükse de Avrupa da bu iş ağları çok normal üniversite okuyan bir öğrenci okul sonrası gayet normal bir şekilde garsonlukta yapıyor kısa temizlik işleri ile de uğraşıyor. (İnternette ücretsiz İngilizce CV hazırlayabilirsiniz.)

3. Yurtdışında Mülk Sahibi Olmak

Maddi imkanı fazla olan kişiler yaşamak istediği ülkenin kanun kapsamında mülk edinip belirli şartlar dahilinde kendisi ve ailesi ile yaşama ve oturma iznine sahip olabilir.

4. Evlilik Yolu ile Yaşamak

Evlilik yolu ile de gerçekleşebilen bu süreç tabi ki sizin rızanız doğrultusunda bir seçenektir. Gerçek bir evlilik olması oldukça önemli çünkü bu süreci artık çok yakında takip ediyorlar.


Konu hakkında görüş ve sorularınızı lütfen yorum kısmına yazın. Umarım bilgilendirici olmuştur.


Yorumlar

  1. Gideceğimiz ülkeyi neye göre seçmeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkenin yaşam standartları, kültürel özellikleri, kendinize hitap eden şartlara, iş koşullarına, ayrıca görsel ve iklimsel olarak size en yakın olasılıkları değerlendirin. Çünkü hayatımızı sadece çalışarak geçirmeyeceğiz. Boş vakitlerimizde bize hitap eden en azından kendimizi iyi hissettirmeye, etkinlik, hobi ve hoşumuza giden eylemlere yakın bir seçim olmalı diye düşünüyor ve tavsiye ediyorum. Zaten ne olursa olsun araştırmak zorundayız .

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lüksemburg ve Diğer Schengen Ülkeleri İçin Gerekli Vize Evrakları